Перші страви

Ідеї, що приготувати на перше

У багатьох сім’ях рецепти перших страв передаються від мами до доньки. Пропорції, спосіб подачі – рецепти супів відрізняються кардинально. Це гороховий або грибний суп, український борщ з пампушками й бограч, гострий харчо та солянка, іспанський гаспачо та грузинські чанахи. Вони смакують холодними та гарячими, з тостами чи сухариками.

Капусняк

Капусняк – дуже сезонна перша страва, що незмінно асоціюється в нас з холодом за вікном та домашнім затишком. Вам знадобиться квашена капуста, яку варто перед приготуванням вимочити у холодній воді, щоби забрати трохи кислоти. Ми пропонуємо вам рецепт м’ясного капусняка але можна приготувати також капусняк без м’яса.

Капусняк Читати далі »

капусняк

Рамен з курки

Рамен, густий японський суп, завойовує все більше прихильників у цілому світі не марно. Цей ситний та смачний екзотичний суп рамен замінює одночасно і першу, і другу страви, простий у приготуванні та доволі дієтичний. Пропонуємо простий рецепт курячого рамена.

Рамен з курки Читати далі »

рамен

Лагман

Лагман – національна узбецька страва, що схожа на густий м’ясний суп з лапшею. Традиційно лапша для лагману робиться вручну, проте на сьогоднішній день все частіше використовується готова лапша. Ви можете взяти пасту типу тальятелле або іншу широку лапшу.

Лагман Читати далі »

лагман

Борщова заправка

Смачний борщ можна зварити взимку швидко і легко, якщо восени приготувати борщову заправку. Борщова заправка – дуже потрібна консервація на зиму для всіх файних господинь. Наш рецепт класичної заправки для борщу включає знайомі всім інгредієнти: буряк, морква, помідори, цибуля. Заправка виходить смачною, яскравою та зберігає більшу частину корисних речовин, якими славиться червоний буряк. Завдяки цій заправці ароматний, наваристий борщ можна зварити за 25 хвилин. Тож, взимку часу на приготування борщу дбайливим господиням знадобиться менше. Борщова заправка на зиму – це ідеальний спосіб зберегти поживність, вітаміни, смак, аромат літніх овочів.

Борщова заправка Читати далі »

борщова заправка

Гарбузовий суп з сидром

Сухий сидр надає цьому супу легкий відтінок натуральних фруктових солодощів: алкоголь під час кипіння випаровується, залишаючи тільки смак і аромат, який прекрасно поєднується з гарбузом. А сам гарбуз забезпечує організм достатньою кількістю бета-каротину, вітаміну В і клітковини

Гарбузовий суп з сидром Читати далі »

blank

Суп з сочевиці

Сочевиця чи чечевиця – давно відома українській кухні бобова культура, проте на довгий час забута. Сьогодні сочевиця дуже популярна у кухнях різних країн світу і не дарма – вона багата вітамінами та необхідними мікроелементами, поживна, а вегетаріанців забезпечує важливими білками. Червона сочевиця готується дуже швидко та не потребує замочування. Ми пропонуємо вам смачний і поживний суп з сочевиці, а його яскравий колір та пряний смак наповнять радістю похмурий день.

Суп з сочевиці Читати далі »

суп - сочевиця

Гаспачо – іспанський холодний суп

Відомо, що гаспачо – це традиційна холодна іспанська страва. Якщо ви любите пробувати щось нове, тоді вам сюди! У ньому поєднуються лише свіжі та натуральні овочі. Пікантний смак, чудовий аромат та поживність – гарантовані!

Гаспачо – іспанський холодний суп Читати далі »

гаспачо

Цибулевий суп

Цибулевий суп – страва дуже давня і відома ще з античних часів. Сьогодні цибулевий суп – класичний рецепт французької кухні, ви знайдете його в більшості французьких кухарських книг і меню ресторанів. Готується він досить типово, відрізняється рецепт від рецепта хіба що сортами цибулі і кольором вина. Щоб приготувати класичний цибулевий суп, вам знадобиться духовка з верхнім грилем.

Цибулевий суп Читати далі »

цибулевий суп

Грибний суп

Жодна кухарська книга чи кулінарний сайт не обійдеться без рецепта грибного супу. Традиційні для наших широт грибна юшка чи грибна зупа з гречкою, притаманний для європейської чи північноамериканської кухні грибний суп-пюре, всі ці рецепти сьогодні доступні і зовсім не складні в приготуванні. Зазвичай для грибного супу-пюре використовують печериці, класична грибна юшка, певна річ, не обійдеться без білих грибів. З прянощів до грибної зупи дуже пасують мускатний горіх та чорний перець, з зелені – петрушка. Ми пропонуємо вам два рецепти традиційних грибних зуп, для приготування яких знадобиться зовсім мало часу.

Грибний суп Читати далі »

грибний суп

Пісний борщ з грибами та чорносливом

На різдвяну вечерю хочеться поласувати чимось незвичайним, але в той же час не відходити від традицій. Пісні гарячі страви – те, що треба. Тому ми пропонуємо до класичного рецепту борщу додати чорнослив та гриби.

Пісний борщ з грибами та чорносливом Читати далі »

пісний борщ

Суп з фрикадельками

Суп із фрикадельками – настільки простий, що його приготувати можуть навіть початківці. А якщо фарш перекрутити заздалегідь, то знадобиться взагалі мінімум часу. Суп з фрикадельками – для дітей зазвичай одна з улюблених страв.

Суп з фрикадельками Читати далі »

суп з фрикадельками
Прокрутити вгору