Другі страви

Додайте родзинку у другі страви

Основа гарячих других страв – каші: на молоці, воді й бульйонах. З ними смакують соуси, підливи, котлети й смажене м’ясо, рагу. Щоб подати кашу по-новому, запечіть її в духовці під сиром, перемежовуючи овочевими або м’ясними шарами. Кабачки, помідори, баклажани, гарбуз, розмаїття капусти, картопля – натхнення для безлічі ідей чудових рецептів «на після супу».

Ароматні купати зі свининою

Це злегка пікантні ковбаски, які відзначаються неабияким смаком та ароматом. Скуштувати їх один раз, ви захочете приготувати купати неодноразово для своєї сім’ї чи друзів. Перед подачею на стіл, їх потрібно підсмажити до золотистого скоринки. Ця страва відмінно поєднується з гірчицею, печеними та свіжими овочами.

blank

Запіканка з броколі та куркою

Ароматний та смачний пиріг з броколі та куркою стане відмінним атрибутом вашого столу. Ви можете смакувати його як основну страву, так і як доповнення до курячого бульйону.

blank

Оссо буко

Традиційна італійська страва, ще часто називається Оссо буко по-міланськи. Це частина яловичої рульки, відрізана впоперек разом з кісткою. Сьогодні нескладно купити оссо буко у великих супермаркетах в м’ясних відділах. Готується та подається з овочами.

blank

Булгур

Булгур – традиційна для країн Далекого Сходу крупа, до нас прийшла нещодавно, але стрімко набула популярності, завдяки простоті приготування та універсальності. Булгур готується шляхом термічної обробки зерен пшениці з подальшим їх висушуванням та подрібненням. Завдяки такому способу приготування, булгур потребує дуже короткотривалого варіння, а часто достатньо і просто дати йому настоятись в гарячій воді. Дуже добре пасує до м’ясних страв, холодних та теплих салатів, ідеальний для вегетаріанського меню.

рагу з яловичини

Рагу з яловичини з темним пивом

Для цього рецепта ідеально підійде яловича лопатка, але можна взяти також задню шинку. Готується страва дуже просто, лише потрібно передбачити 2 години на тушіння.

кріль тушкований

Кролик тушкований з печерицями

Цей рецепт тушкованого кролика вам обов’язково сподобається своєю простотою приготування та насиченим смаком. У рецепті використовується свіжий тим’ян, відомий в Україні як чебрець; сьогодні його легко знайти на полицях зелені у великих супермаркетах, але ви сміливо можете замінити свіжий сушеним.

тефтелі в томатному соусі

Тефтелі в томатному соусі

Ніжне та соковите м’ясо у поєднанні з пікантним томатним соусом створює круту та надзвичайно смачну страву. Ми підготували простий рецепт тефтель, який відмінно підійде для буденного та святкового столу.

лосось

Лосось панірований

Якщо у вас гостина чи просто вечеря, на яку вам би хотілось приготувати щось, що мало б справді вишуканий смак та вигляд – рецепт панірованого лосося підійде якнайкраще. Можна взяти й будь-яку іншу червону рибу, проте варто надавати перевагу філе, а не стейкам. Даний спосіб приготування допомагає шматочку риби зберегти ідеальну форму та не надто пересихати в процесі смаження.

картопля і розмарин

Картопля запечена з розмарином

Дуже вдалий рецепт, якщо ви бажаєте приготувати щось швидке, смачне, духмяне і з інгредієнтів, що завжди під рукою. Ідеальний снек, гарнір до м’ясних та овочевих страв, наприклад до курки з часником (посилання в кінці рецепта) чи просто основна страва. Якщо маєте свіжий розмарин – він духмяніший, але ідеально підійде і сушений.

курка з часником

Курка з часником

Цей андалузький спосіб готувати курку простий і невибагливий, але завдяки оливковій олії, великій к-сті часнику та білому вину, страва набуває насиченого та багатого смаку. Секрет в тому, що курка нарізується на маленькі шматки і обсмажується в оливковій олії з часником до золотої скоринки, таким чином м’ясо стає надзвичайно ароматним. Курку вибирайте фермерську, з ніжним м’ясом.

овочеве рагу

Овочеве рагу

З приходом Великого Посту більшість людей намагаються стримувати себе у вживанні м’ясних страв, а деколи – й молочних. Ми підготували смачний рецепт овочевого рагу, яке насичене ароматною капустою та морквою. Особливої складності приготування не становить, все досить легко та просто.

паста карбонара

Паста карбонара

Ще один традиційний рецепт пасти, швидкий, недорогий і дуже смачний. Правдива карбонара готується за 15 хв і вершкам в ній не місце. Все, що вам потрібно – свіжі яйця, шматок жирної свинячої грудинки та жменька тертого пармезану. Ну і спагеті.

Догори