Італійська

Апероль Шпріц

Жаркий сезон не за горами і вже зовсім скоро одним з найпопулярніших алкогольних коктейлів на літніх терасах будуть великі червоні келихи з Апероль Шпріц. Класично він складається з Aperol, солодко-гіркуватого лікеру насиченого помаранчевого кольору з низьким вмістом алкоголю (біля 11 відсотків), просекко або іншого білого сухого шумкого вина та газованої води. Ми пропонуємо вам рецепт цього простого і популярного коктейлю, щоби ви могли насолодитись ним з друзями та близькими вдома чи на пікніку.

Апероль Шпріц Читати далі »

blank

Панна котта

Ніжний італійський десерт з вершковим смаком, приваблює тим, що ідеально пасує для спекотної пори та готується порційно в склянках чи креманках. До панна котти дуже піходять ягоди, свіжі, у вигляді джему чи перетерті з цукром.

Панна котта Читати далі »

панна котта

Полента

На перший погляд, полента є дуже простою в приготуванні стравою, проте вона вимагає певної вправності та дотримання низки правил. Звісно, якщо ви хочете отримати найкращий можливий результат. Отож, ми розповімо вам про основні помилки, яких потрібно уникати, якщо ви взялись за поленту.

Полента Читати далі »

полента

Паста карбонара

Ще один традиційний рецепт пасти – швидкий, недорогий і дуже смачний. Справжня паста карбонара готується за 15 хвилин. Все, що потрібно – свіжі яйця, шматок жирної свинячої грудинки та жменька тертого пармезану. Ну і спагетті.

Паста карбонара Читати далі »

паста карбонара

Тірамісу

Традиційний італійський рецепт з давньою історію і незрівняним смаком. Ідеальний спосіб завершити пишне застілля чи розпочати новий день разом з горнятком міцної кави. Інгредієнти для тірамісу вже давно перестали бути екзотикою, сьогодні сир маскарпоне та печиво савоярді можна купити на полицях кожного супермаркета. Зваріть міцну каву, вистудіть її і приступайте!

Тірамісу Читати далі »

тірамісу

Різотто

Різотто – один з найпоширеніших способів приготування рису в Італії, родом з Ломбардії, сьогодні популярний у всьому світі. Базовими компонентами різотто є рис з високим вмістом крохмалю (краще надати перевагу круглозерновому рису) та бульйон, інші інгредієнти варіюються залежно від рецепта.

Різотто Читати далі »

різотто

Болоньєзе – соус, паста чи рагу?

Вишуканий соус болоньєзе має італійське походження – з кулінарної столиці Італії Болоньї. Традиційним різновидом пасти для подачі з соусом болоньєзе є тальятеле – різновид довгої локшини. Проте за межами Італії таких суворих правил не дотримуються й застосовують для приготування пасти болоньєзе спагеті або інші види пасти. А сам соус болоньєзе використовують не тільки для приготування пасти, а й з іншими видами гарніру, або подають окремо як рагу болоньєзе.

Болоньєзе – соус, паста чи рагу? Читати далі »

Спагетті і болоньєз

Смажена риба тілапія

У деяких ресторанах на узбережжі Галілейського моря подають страву «риба Св. Петра», хоча достеменно невідомо, чи саме рибу тілапію ловив апостол. Тілапія – дуже смачна риба, майже без кісток, з великим вмістом білку. Існує понад 100 її різновидів. Смакує вона у будь-якому вигляді – смажена й запечена, з овочами або у клярі.

Смажена риба тілапія Читати далі »

Смажені тілапія

Бісквіт

Чого тільки не зустрінеш у рецептах бісквіта – соду і розпушувач, сметану і вершкове масло, крохмаль і згущене молоко. Хтось збиває білки й жовтки окремо або разом. Утім, у приготуванні бісквіта є прості секрети: чіткі пропорції, правильне поєднання інгредієнтів, оптимальна температура. Спробуйте цей рецепт бісквіта – одразу відчуєте, яким має бути справжній десерт!

Бісквіт Читати далі »

Бісквіт

Тірамісу: смачний сирний і кавовий десерт

Вважається, що тірамісу вигадали італійці, можливо, навіть ще у 17 сторіччі. Популярність смачного десерту пояснюється простим рецептом приготування десерту й вишуканим смаком. Легкий десерт за приготуванням і за назвою, що перекладається як «піднеси мене» – ніби опиняєшся у захмарних висотах!

Тірамісу: смачний сирний і кавовий десерт Читати далі »

Тірамісу

Ванільна панакота: швидкий десерт за 5 хв

Ванільна panna cotta – класичний рецепт італійської кухні, відомий багато століть. Перекладається панакота як варені вершки. За всі часи класичний рецепт панакоти майже не змінився: вершки+желатин+ваніль+цукор, інколи з лимоном. Швидкий та простий десерт панакота завжди виходить смачним.

Ванільна панакота: швидкий десерт за 5 хв Читати далі »

Панакота рецепт
Прокрутити вгору