Французька

Мафіни нашвидкуруч

Мафіни – один з найпростіших та найшвидших видів випічки. Зручні тим, що процес приготування тіста дуже невибагливий, можна досхочу експериментувати з додатками : ягоди, шоколад, горіхи, сухофрукти, тощо, а готові мафіни чудово зберігаються у морозилці і після розмороження не втрачають своїх смакових якостей.

Мафіни нашвидкуруч Читати далі »

Мафіни нашвидкуруч

Лимонний тарт

Лимонний тарт – прекрасний рецепт десерту для тих, хто не любить надто солодке. Збалансоване смакове поєднання кислого та солодкого, разом з хрумким тістом знизу та повітряною меренгою зверху – ідеальне завершення трапези!

Лимонний тарт Читати далі »

Лимонний тарт

Соус голандез

Це один з класичних соусів, що готується дуже просто і швидко та здатен перетворити банальні продукти у вишукану та делікатну страву. Ми пропонуємо базовий рецепт соусу голандез, проте є безліч способів його урізноманітнити та видозмінити: додавши ложечку діжонської гірчиці ви отримаєте чудовий пряний соус до риби чи білого м’яса, додавши жменьку нарізаних чорних оливок – матимете оригінальний соус до спаржі чи яєць та безліч інших інтерпретацій.

Соус голандез Читати далі »

Соус голандез

Соус бешамель

Французький білий соус бешамель – один з тих класичних соусів, які варто вміти робити з закритими очима. Адже рецепт соусу бешамель входить до таких популярних страв, як, лазанья, є базовим для приготування інших соусів.

Соус бешамель Читати далі »

Соус бешамель

Смачні еклери в домашніх умовах

Еклери – це один з найулюбленіших десертів, який заполонив серця багатьох жінок та чоловіків. М’якість тіста та приємний аромат справлять на вас чудові враження. Ми підготували простий рецепт смачних еклерів, який точно вразить вас та вашу сім’ю. Вони відмінно підійдуть до чаю, кави та як перекус.

Смачні еклери в домашніх умовах Читати далі »

blank

Пухкі круасани зі згущеним молоком

Круасани – це пухка та ароматна французька випічка, яка відома на весь світ. Створити подібні – доволі непросто. Ми підготували рецепт ароматних та пухких круасанів зі згущеним молоком, які готуються швидко. Мінімум сил, часу та продуктів – те, що треба! Ці круасани стануть відмінним десертом до чаю та кави. Аромат випічки ще довго кружлятиме у вашому домі.

Пухкі круасани зі згущеним молоком Читати далі »

blank

Спаржа з яйцями пашот та соусом муслін

Цей рецепт дуже простий і швидкий в приготуванні та є доволі класичним способом подання спаржі. На приготування страви вам потрібно не більше 15 хвилин і подається вона миттєво після приготування. Для яєць пашот вибирайте яйця виняткової свіжості та перевіреної якості, найкраще фермерські.

Спаржа з яйцями пашот та соусом муслін Читати далі »

blank

Тарт татен

Класика французької кухні. Секрет полягає в тому, що тарт готується тістом догори, а яблучною начинкою донизу, що дає можливість яблуками карамелізуватись і отримати особливий аромат. Вибирайте сорт яблук з твердою, пружною м’якоттю та кислуватим смаком, так тарт не буде надто приторним та триматиме форму.

Тарт татен Читати далі »

blank

Крем брюле

Класика: кремоподібна текстура, легкий ванільний аромат, хрумка карамельна скоринка…. Простий, вишуканий і незрівнянний десерт. Для крему брюле використовуються керамічні формочки, але сміливо можна замінити їх на ті, які маєте під рукою. Якщо ви хочете отримати карамелізовану скоринку зверху – вам необхідно мати духовку чи мікрохвильову піч з грилем.

Крем брюле Читати далі »

blank

Салат Ніцца

Цей салат має величезне різноманіття смаків. Типове блюдо Прованса (регіону, який розташований на межі з Італією), де відчувається вплив середземноморської кухні. Для цього салату важливо використовувати тільки якісну оливкову олію і оцет.

Салат Ніцца Читати далі »

blank

Яйця пашот

Яйця пашот такі популярні сьогодні, що без них не минає жоден вишуканий сніданок. Це яйця зварені певним способом, а саме цілими, в кип’ячій воді, але без шкарлупи. Приготувати їх нескладно, проте вам не обійтись без вправності та дотримання деяких правил. Навіть якщо перші пару разів яйця пашот вийдуть не такими ідеальними, як на фотографії, пам’ятайте – смаку це не нашкодить, а руку ви наб’єте дуже швидко. Нижче ми розповімо покроково як приготувати ідеальні яйця пашот.

Яйця пашот Читати далі »

blank

Гарбузовий суп з сидром

Сухий сидр надає цьому супу легкий відтінок натуральних фруктових солодощів: алкоголь під час кипіння випаровується, залишаючи тільки смак і аромат, який прекрасно поєднується з гарбузом. А сам гарбуз забезпечує організм достатньою кількістю бета-каротину, вітаміну В і клітковини

Гарбузовий суп з сидром Читати далі »

blank
Прокрутити вгору