Французька

Абрикосовий клафуті

Клафуті – французький десерт із млинцевого тіста та фруктів. Можна готувати з різними наповнювачами. Але соковиті абрикоси роблять цей пиріг, схожий на суфле або запечений крем, неймовірно ароматний, соковитий та ніжний. Ідеальний літній десерт!

Абрикосовий клафуті Читати далі »

Тартіфлет

Тартіфлет – один з яскравих представників французької кухні. Це дуже ситна страва. У її склад входить картопля, бекон і цибуля, посипані тертим сиром Реблешон. Ароматний і ситний Тартіфлет – страва “зимова”, її часто подають на гірськолижних курортах. Але Тартіфлет також чудово пасуватиме і для романтичної вечері!

Тартіфлет Читати далі »

Свинячі медальйони з гірчицею

Свинячі медальйони, справжня святкова страва, яку нескладно приготувати у каструлі або на сковороді. Для цієї страви не потрібні особливі хитрощі та складні кулінарні техніки. Головне завдання – не пересушити м’ясо, зберегти м’якість волокон і підібрати відповідний супровід. У цьому рецепті приготуємо медальйони з гірчицею.

Свинячі медальйони з гірчицею Читати далі »

blank

Яблучний пиріг

Є кілька рецептів яблучного пирога, але особливим завжди буде традиційний рецепт французького Tarte aux pommes. Здається, що рецепт надто простий, але тут не просто розмазати яблучне пюре, викласти яблука і швидко запекти все у перегрітій духовці! Тут все навпаки. Готуємо яблучний пиріг не кваплячись, як справжні французи.

Яблучний пиріг Читати далі »

blank

Гратен Дофінуа

Цей гратен, відомий також під назвою “дофінуа”, походить з південного сходу Франції, з Дофіне. Справжній Гратен дофінуа не містить сиру. Він простий у приготуванні, подобається практично всім і чудово поєднується з багатьма стравами, наприклад, з рибою. Для приготування гратен дофінуа найкраще використовувати незбиране молоко. Те ж саме стосується і вершків, а також кількох гарних свіжих зубчиків часнику і свіжо натертого мускатного горіха. Ці дрібні деталі мають важливе значення.

Гратен Дофінуа Читати далі »

blank

Пиріг з пореєм і беконом

Швидкий та простий у приготуванні пиріг з пореєм та беконом. Пиріг з апетитною скоринкою, ніжною начинкою, та дуже ніжним смаком. Для його приготування за цим рецептом вам знадобиться зовсім небагато часу, а от результат потішить вас і ваших рідних.

Пиріг з пореєм і беконом Читати далі »

blank

Крок-месьє

Якщо ви коли-небудь були у Франції, то неодмінно куштували відому французьку закуску крок-месьє (croque-monsieur). Все геніальне – просте! Бутерброд з сиром і шинкою стане вашою улюбленою стравою на сніданок. Ніжний смак і простота приготування, що ще потрібно?

Крок-месьє Читати далі »

blank

Французький хліб

Французький хліб, Pain d’Epices, завжди виходить неймовірно ароматним. Пористий, солодкуватий, з легким гречаним запахом, просочений вишуканими запашними прянощами, він залишає довгий і незабутній післясмак. Одним із вирішальних інгредієнтів є натуральний мед.

Французький хліб Читати далі »

blank

Сирний суп по-французьки з куркою

Сирний суп по-французьки – різновид першої страви. Плавлений сирок гарно розплавляється у гарячій воді та надає супу специфічного смаку. Сподіваємося, вам буде до смаку сирний суп по-французьки з куркою та плавленим сирком – оригінальний рецепт українською, простий, поживний та недорогий!

Сирний суп по-французьки з куркою Читати далі »

blank

Тістечка макаруни

Мініатюрне тістечко макаруни – це вишуканий десерт родом з Франції. Дві половинки повітряного печива з мигдального борошна та насичений шоколадний ганаш, який утримує їх разом. Щоб приготувати макаруни в домашніх умовах, перш за все, необхідні гарні ваги. Точність – необхідна умова покрокового рецепта справжніх макарунів, які завоювали серця багатьох ласунів.

Тістечка макаруни Читати далі »

blank

Королівський пиріг Кейк-попс

“Galette des Rois” або “Пиріг королів” – це торт, який традиційно подають у Франції на Хрещення Господнє і до кінця січня. Так відзначають прибуття трьох мудреців у Вифлеєм. Він складається з коржів з листкового тіста, а всередині схована маленька фігурка (фев). Торт, як правило, наповнюється франжипаном. Щороку французькі кондитери пропонують ексклюзивні творіння, щоб за традицією коронувати того, хто знайшов “фев”, як Короля чи Королеву. Ось особливий рецепт Королівського пирога.

Королівський пиріг Кейк-попс Читати далі »

blank

М’ясо по-французьки

У класичному варіанті рецепт м’яса по-французьки складається з шарів телятини, картоплі з цибулею та грибів під соусом. Виходить щось на зразок запіканки. Також є інші рецепти приготування м’яса по-французьки, наприклад, з курятиною або свининою. Гриби замінюють помідорами, ананасами. Як соус використовують бешамель, вершки, сметану або майонез, а зверху посипають сиром. Спеціально для вас рецепт м’яса по-французьки українською – проста, соковита та неймовірно смачна страва!

М’ясо по-французьки Читати далі »

blank
Прокрутити вгору