Французька

Млинці з гречаного борошна

Не дуже поширені в Україні, незважаючи на популярність гречки, ці млинці з гречаної муки родом з Бретані, регіону на півночі Франції. Сьогодні гречане борошно легко купити, тому ми пропонуємо вам спробувати приготувати поживні, корисні та ідеальні для здорового харчування гречані млинці.

меренга

Меренга (бізе), простий рецепт

Існує безліч видів меренги чи бізе, як часто її називають у нас. Меренгу можна готувати вологою всередині, повністю висушеною, подавати маленькими тістечками до кави, у вигляді десерту з кремом і тд. Проте принципи приготування залишаються незмінними і сьогодні ми розповімо, як швидко та просто приготувати вдалу меренгу.

blank

Мафіни нашвидкуруч

Мафіни – один з найпростіших та найшвидших видів випічки. Зручні тим, що процес приготування тіста дуже невибагливий, можна досхочу експериментувати з додатками : ягоди, шоколад, горіхи, сухофрукти, тощо, а готові мафіни чудово зберігаються у морозилці і після розмороження не втрачають своїх смакових якостей.

blank

Лимонний тарт

Лимонний тарт – прекрасний рецепт десерту для тих, хто не любить надто солодке. Збалансоване смакове поєднання кислого та солодкого, разом з хрумким тістом знизу та повітряною меренгою зверху – ідеальне завершення трапези!

blank

Соус голандез

Це один з класичних соусів, що готується дуже просто і швидко та здатен перетворити банальні продукти у вишукану та делікатну страву. Ми пропонуємо базовий рецепт соусу голандез, проте є безліч способів його урізноманітнити та видозмінити: додавши ложечку діжонської гірчиці ви отримаєте чудовий пряний соус до риби чи білого м’яса, додавши жменьку нарізаних чорних оливок – матимете оригінальний соус до спаржі чи яєць та безліч інших інтерпретацій.

blank

Соус бешамель

Соус бешамель – один з тих класичних соусів, які варто вміти робити з закритими очима, тому що він не лише входить до таких популярних рецептів, як, наприклад, лазанья, але також є базовим для приготування різноманітних інших соусів. Додайте до готового гарячого соусу велику жменю тертого твердого сиру, 2 жовтки і свіжі вершки – матимете прекрасний соус для цвітної капусти. Можна просто додати цитринового соку і свіжої петрушки в готовий бешамель і отримаєте легкий свіжий соус.

blank

Смачні еклери в домашніх умовах

Еклери – це один з найулюбленіших десертів, який заполонив серця багатьох жінок та чоловіків. М’якість тіста та приємний аромат справлять на вас чудові враження. Ми підготували простий рецепт смачних еклерів, який точно вразить вас та вашу сім’ю. Вони відмінно підійдуть до чаю, кави та як перекус.

blank

Пухкі круасани зі згущеним молоком

Круасани – це пухка та ароматна французька випічка, яка відома на весь світ. Створити подібні – доволі непросто. Ми підготували рецепт ароматних та пухких круасанів зі згущеним молоком, які готуються швидко. Мінімум сил, часу та продуктів – те, що треба! Ці круасани стануть відмінним десертом до чаю та кави. Аромат випічки ще довго кружлятиме у вашому домі.

blank

Спаржа з яйцями пашот та соусом муслін

Цей рецепт дуже простий і швидкий в приготуванні та є доволі класичним способом подання спаржі. На приготування страви вам потрібно не більше 15 хвилин і подається вона миттєво після приготування. Для яєць пашот вибирайте яйця виняткової свіжості та перевіреної якості, найкраще фермерські.

blank

Тарт татен

Класика французької кухні. Секрет полягає в тому, що тарт готується тістом догори, а яблучною начинкою донизу, що дає можливість яблуками карамелізуватись і отримати особливий аромат. Вибирайте сорт яблук з твердою, пружною м’якоттю та кислуватим смаком, так тарт не буде надто приторним та триматиме форму.

blank

Крем брюле

Класика: кремоподібна текстура, легкий ванільний аромат, хрумка карамельна скоринка…. Простий, вишуканий і незрівнянний десерт. Для крему брюле використовуються керамічні формочки, але сміливо можна замінити їх на ті, які маєте під рукою. Якщо ви хочете отримати карамелізовану скоринку зверху – вам необхідно мати духовку чи мікрохвильову піч з грилем.

blank

Салат Ніцца

Цей салат має величезне різноманіття смаків. Типове блюдо Прованса (регіону, який розташований на межі з Італією), де відчувається вплив середземноморської кухні. Для цього салату важливо використовувати тільки якісну оливкову олію і оцет.

Догори