Англійська

Крем англез

Крем англез або англійський заварний крем

Англійський заварний крем чи крем англез – різновид заварного крему більше схожий густий соус і традиційно подається з пудингами, шарлотками чи штрудлями. Зазвичай англійський крем ароматизований ваніллю, але можна зробити його цитриновим, помаранчевим, шоколадним, кавовим чи додати кориці.

Бісквітний торт з полуницею

Бісквіт: смачні нюанси

Дехто вважає, що рецепт бісквіта вигадали у Британії 500 років назад, проте археологи стверджують, що у 7 столітті до н. е. вже був відомий бісквіт – простий хліб, який без додавання масла або жирів протягом довгого часу не псувався, не піддавався цвілі. Для кочівників та у далеких військових походах такі хлібці заміняли інший харч. А ми приготуємо класичний бісквіт на 5 яєць, який можна використовувати як основу для пляцків чи рулетів, наприклад, для бісквітного торту з клубнікою чи подавати просто так.

пудинг

Пудинг з цвітної капусти

Цвітна капуста – давнішній вид капустяних рослин. Вона з’явилася у Західній Європі ще у 16 сторіччі. З цвітної капусти можна приготувати безліч найсмачніших страв – перших, других, овочевих салатів.

Панкейк

Панкейк: швидкий десерт

У кожній національній кухні є схожі рецепти смачних десертів. Так і американські панкейки, які дуже подібні до наших оладок. Інколи їх називають японськими оладками. Щоб приготувати такий швидкий десерт, знадобиться лише декілька хвилин, проте матимете повноцінну страву на сніданок або простий десерт на обід. Зовсім просто – спробуйте!

Шоколадний пудинг

Шоколадний пудинг: шикарний англійський рецепт

Взагалі пудинги родом з Великої Британії. Давним-давно вони потрапили у наш краї, сподобалися й відтак залишилися назавжди. Досвідчені кулінари радять використовувати для цього смачного десерту кукурудзяний крохмаль, так шоколадний пудинг буде повітряним і водночас швидше загустіє під час приготування.

Догори